Musis-Sacrum

 

 • Datum
  Dinsdag 25/02/2014
 • Tijd
  21:00
 • Locatie
  Musis Sacrum
 • Adres
  Velperbuitensingel 25, Arnhem
 • Prijs
  Euro 10,- / 5,-*
 • Reserveren
 • Categorie
 • *arnhem card / 65+ / studenten

TIMSHEL trio

Het TIMSHEL trio is begonnen als studieband in 2010. Met invloeden uit de jazz, geimproviseerde muziek en alles wat daarop lijkt, laten de drie jonge musici hun stemmen samenvloeien in een eigen aanpak die al sinds het begin ideeën brengt voor originele composities. Piano, drums, cello – deze onconventionele combinatie opent de weg voor een ander soort keuzes bij samenspel en improvisatie, waarbij toch het vertrouwde geluid van een pianotrio blijft bestaan.

“Eens in de zoveel jaar is er een groep studenten die iets vormen dat voelt als een organisch, samenwerkend, eh, ding. In dit trio hoorde ik dat al vanaf het eerste begin. Het is niet vanzelfsprekend om een trio te hebben dat uit topmusici bestaat en tegelijkertijd in staat is om de communicatie ten alle tijde voorrang te geven, zelfs als je dacht dat dat wel zo was. Dit trio heeft het: goede composities, uitmuntend spel, de communicatie altijd voorop stellen. Ik houd daarvan.” (Michiel Braam)

Ewout Dercksen’s Bigfish

Ewout Dercksen’s Bigfish

Foto: Theo Kruse

Bigfish vindt zijn oorsprong in de jazzjams bij Café De Kroeg, geleid door tenorsaxofonist Ewout Dercksen. Al vanaf 2002 spelen de bandleden daar zoveel en veelvuldig samen dat een eigen geluid is ontstaan. Dat eigen geluid is nu te horen is op de eerste CD “Bigger Fish To Fry”. Op de CD 8 stukken geschreven door de bandleden en 1 bewerking van een Duke Ellington nummer. De CD is goed ontvangen. Tom Beetz schrijft in zijn recensie in Jazzflits:

“De meeste nummers zijn van zijn hand en vaak van uitzonderlijk hoog niveau. Een pakkender nummer dan ‘Bassloop’ met zijn lichte latin-groove is niet vaak geschreven in ons land. Dankzij het goede ritmetrio met Hans Kwakkernaat in een hoofdrol, de sterke composities en de vlekkeloze uitvoering is ‘Bigger Fish To Fry’ een van de aardigste Nederlandse mainstream jazz-cd’s van dit jaar geworden.”

Ewout Dercksen – tenorsaxofoon
Bert Boeren trombone
Jasper Lekkerkerk – piano
Jan Flubacher – bas
Florian Hoefnagels – drums

Linkjes:
Bassloop van Ewout Dercksen’s Bigfish op Soundcloud.
Liveopnames bij Live uit Loyd