Waalsekerk

 • Datum
  Zaterdag 05/04/2014
 • Tijd
  21:00
 • Locatie
  De Waalse Kerk
 • Adres
  Gasthuisstraat 1, 6811 BS Arnhem
 • Prijs
  Euro 10,- / 5,-*
 • Categories
 • *arnhem card / 65+ / studenten

 

Eira (Anne Bakker)

Anne Bakker is van huis uit violiste. Sinds een paar jaar is ze ook actief is als singer-songwriter. dik1
In 2011 vormde ze het duo “Eira” met Johan de Pue. Hij speelt gitaar en voetbas (synth bass) en zingt backing vocals, terwijl Anne het liedjes schrijven, zingen en (alt)viool spelen voor haar rekening neemt. Invloeden komen onder meer uit vele soorten popmuziek (zoals indie en trip-hop), folk, en wereldmuziek. Tijdens dit concert zal Anne haar liedjes voor het eerst ten gehore brengen met contrabassist Sandor Kem.
Als violiste is Anne actief in een breed spectrum van genres: zo tourde ze in 2013 als onderdeel van het akoestische trio van voormalig Iron Maiden-zanger Blaze Bayley door Brazilie, Dubai en Europa. Ook is ze actief in het Goksel Yilmaz Ensemble, waarmee ze Turkse en Arabische muziek speelt, en speelt ze filmconcerten (live muziek bij zwijgende films) met componist/pianist Kevin Toma.

Anne Bakker – (Alt)Viool / Zang
Sandor Kem – Contrabas

Ensemble Windstreken

Ensemble Windstreken

“Het ensemble Windstreken wil verbindingen leggen tussen verschillende muziekstijlen. Daarbij staat het ontdekken van verrassende klankcombinaties centraal.”

Windstreken werkt op dit moment intensief samen met Leonard Evers aan een programma waarin nieuwe composities worden afgewisseld met eigentijdse bewerkingen van melodieën uit de late middeleeuwen. Leonard is een aanstormend compositietalent; vorig jaar studeerde hij cum laude af aan Codarts hogeschool voor de kunsten te Rotterdam. Hij schreef eerder al twee composities voor Windstreken (Regenslaap en Luz), deze zijn te beluisteren op de cd Nouzha (2010).
Udo Demandt en Afra Mussawisade, twee fantastische percussionisten zullen hun bijdrage leveren aan het nieuwe programma. Concerten en cd opnames vonden deze zomer plaats.

April 2013 is de nieuwe live-cd, getiteld Mundum Renovavit, verschenen. Windstreken werkt op deze cd samen met het kamerkoor Collegium Musicum en componist/arrangeur Leonard Evers.

Pieter de Mast – sopraansaxofoon, (alt)dwarsfluit & composities
Sebastiaan van Delft – toetsen
Udo Demandt – percussie
Kamal Hors – ud, zang en composities
Jörg Brinkmann – cello

www.windstreken.com