Musis-Sacrum

 

 • Datum
  Dinsdag 22/04/2014
 • Tijd
  21:00
 • Locatie
  Musis Sacrum Jubileumzaal
 • Adres
  Velperbuitensingel 25, Arnhem
 • Prijs
  Euro 10,- / 5,-*
 • Reserveren
  via kassa Musis
 • Categories
 • *arnhem card / 65+ / studenten

Rik Cornelissen

IMG_1431

CD Presentatie Solo Accordeon “Traveller”

Het programma Traveller is het debuut voor Rik Cornelissen (1984) als solist. Een zoektocht naar nieuwe klanken en mogelijkheden op accordeon binnen de Latin en jazz heeft geresulteerd in bijzondere  en vernieuwende arrangementen. Met als leidraad composities van grote pianisten, eigenhandig gearrangeerd voor accordeon, bewijst hij dat het instrument nog bijzonder veel nieuws te bieden heeft. Naast het werken in verschillende bezettingen en in verschillende stijlen, is het soloprogramma altijd een belangrijk doel en inspiratiebron voor hem geweest.

Eigen identiteit

Het programma bevat composities van de pianisten Bert van den Brink, Chick Corea, Egberto Gismonti, Ramon Valle, Wim Warman en vele anderen, die in de afgelopen 5 jaar zijn gearrangeerd. Elk stuk gaf een nieuw idee of nieuwe mogelijkheid die de zoektocht vormgegeven heeft. Het resultaat is een reis tussen stijlen, tussen continenten, tussen mogelijkheden, tussen virtuositeit en integriteit, tussen arrangement en improvisatie, en het meest belangrijke: een reis naar een eigen identiteit.

Na een lang studietraject (2001-2012) waarin hij zijn Bachelor Klassieke Muziek en Argentijnse Tango behaalde, zijnMaster Jazz & Pop en een vervolgstudie bij Claudio Jacomucci in Italie, is hij in 2013 aangenomen alshoofdvakdocent Accordeon Jazz & Pop aan het Artez-conservatorium in Arnhem. Daarnaast is Rik als bijvakdocent Accordeon verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en als docent aan de Academie Muzikaal Talent, te Utrecht.

 

Melphi

CD Presentatie “Through The Looking Glass”

MELPHI=ALBUMMELPHI brengt sfeervolle songs en smooth blended soul. De MELPHI brengt sfeervolle songs en smooth blended soul. De Nederlandse band geldt als een van de meest groovende en edgy jazzensembles van dit moment. Geïnspireerd door de muziek uit Scandinavië, presenteert MELPHI in April 2014 haar debuutalbum “Through The Looking Glass” bij het innovatieve label SnipRecords. De band ontleent haar naam aan vrouwelijke doctor Melfi uit de serie The Sopranos die zich staande weet te houden in haar mannelijke omgeving. MELPHI werd in 2010 door pianist Rogier Telderman opgericht, die op zoek ging naar een smaakvolle balans tussen muzikale vrijheid en catchy songs met kop en staart. In zangeres Lotte van Drunen vond hij de perfecte match en werd er een flinke dosis soul aan de band toegevoegd. Eind 2011 maakte ze al indruk met hun EP die zeer lovend werd ontvangen, een jaar later werd MELPHI uitgeroepen tot winnaar van de DuvelVibes Challenge. Hierdoor mocht zij haar track “More Than Madly” uitbrengen bij het legendarische Blue Note label. In 2014 presenteert MELPHI het album “Through The Looking Glass”. Een album waarin ze je meeneemt naar haar muzikale wereld waarin MELPHI beschrijft hoe zij naar situaties kijkt. Een wereld waarin je de band ook persoonlijk leert kennen. Naast de soulvolle stem van Lotte: de eigenzinnige en avontuurlijke aanpak van Rogier, het enthousiasme en plezier van Willem en de smaakvolle balans tussen functionaliteit en interactie van Jurriaan. Het album “Through The Looking Glass” is vanaf 22 Maart 2014 digitaal verkrijgbaar, inclusief een digitale app!

Lotte van Drunen – Zang
Rogier Telderman – Piano
Jurriaan Dekker – Basgitaar
Willem van der Krabben – Drums