Waalsekerk

 

 • Datum
  Zaterdag 12/10/2013
 • Tijd
  21:00
 • Locatie
  De Waalse Kerk
 • Adres
  Gasthuisstraat 1, 6811 BS Arnhem
 • Prijs
  Euro 10,- / 5,-*
 • Categories
 • *arnhem card / 65+ / studenten

 

Terugblik

Sneak preview om 19.00 uur van het impro dans project in de Waalse Kerk.

ArtEZ project improvisatie Dans en Muziek

Stel je eens voor dat je in een kerk zit met dans en muziek gelijkertijd improviserend. Ogen en oren worden tegelijkertijd gestimuleerd in deze unieke constellatie.

Artez impro dansStudenten van het conservatorium en de dansmaker afdeling ArtEZ Arnhem bundelen hun krachten en spelen sinds ruim een jaar regelmatig samen om de verschillende mogelijkheden van interdisciplinaire improvisatie te onderzoeken. Het is tijd om deze unieke samenwerking naar buiten te brengen. Waar kan dit beter dan in de oudste kerk van Arnhem met de mooiste akoestiek die je kunt bedenken?

hanno folkerts – gitaar, nicolas schwabe – flute, hans arnold – percussie

sophie mayeux, alicia verdu macian, julia barrios – dans

Nico Huijbregts and Friends 

Nico Huijbregts – imagespiano,
Bram Stadhouders – gitaar /fx,
Dijon Nijland – db,
Onno Govaert – drums

“Na zijn zeer goed ontvangen project ´Dialogue Dreams´, waarbij pianist Nico Huijbregts spannende duetten aanging met verschillende musici, heeft hij een aantal van deze duopartners samengevoegd voor weer een nieuwe afslag van zijn muzikale zoektocht. Het zo ontstane kwartet, bestaande uit bassist Dion Nijland (Dimami, Talking Cows), gitarist Bram Stadhouders (Compositie Opdracht North Sea Jazz Festival 2012), drummer Onno Govaert (Cactus Truck) en Huijbregts zelf, speelt muziek die zich het beste laat omschrijven als een fantastische lyrische trip. Tonaliteit en zuiver abstracte muziek verstaan zich moeiteloos en klinken als volkomen harmonieus in de muzikale verbeelding van deze vier musici. Dat deze vier internationale zeer succesvolle topmusici de Waalse Kerk tot een herdenkingswaarde avond gaan omtoveren is vanzelfsprekend.