Programma
Pitch Plot 4 / Spinifex Bollycore

Jeroen’s Pitch Plot 4 feat. James Cammack (USA)

pitch plot 4

Met gepaste trots presenteert Pitch Plot Productions het gloednieuwe internationale kwartet van de vanuit Nederland opererende jazz fluitist Jeroen Pek,  PITCH PLOT 4

Zoals het grootste deel van zijn meest recente projecten gaat het ook hier om een ‘multi-nationale’ bezetting met de focus op exchange, avontuur en dynamiek in de breedste zin van het woord. Dit uit drie generaties (van twintigers tot vijftigers) bestaande Amerikaans/Nederlands/Duits kwartet heeft een aantal opmerkelijke features.

Een van de meest opvallende is de New Yorkse bassist James Cammack. Reeds dertig jaar is hij de vaste bassist van pianist en jazzlegende AHMAD JAMAL. Met hem toerde James over de hele wereld en nam een indrukwekkende reeks cd’s op. Daarnaast speelde hij ook met internationale sterren als YOUSSOU N’DOUR, YUSEF LATEEF, IDRIS MUHAMED en MANOLO BADRENA.

JEROEN PEK(NL/F), Fluit - CHRISTIAN PABST(D), Piano - JAMES CAMMACK(USA), Bass - ONNO WITTE(NL), Drums

http://www.jeroenpek.nl

 

Spinifex Bollycore feat. Priya Purushothaman (India)

Spinifex_13_edit

Spinifex presenteert in 2014 het nieuwe, spectaculaire BOLLYCORE project. Spinifex deelt daarbij het podium met een van de meest vooraanstaande jonge zangeressen uit India, Priya Purushothaman, en met de betoverende danseres Maya Sapera. De ruige jazzcore van Spinifex gaat een nooit eerder gehoorde combinatie aan met de hartverwarmende lyriek van Purushotaman’s zang, visueel onderstreept door de virtuoze dans van Maya Sapera, een expert in Zuid-Indiase Bharatanatyam, Rajasthaanse gyspy dans en diverse Bollywood stijlen.

BOLLYCORE is een unieke ontmoeting tussen Oost en West en belooft intens genot voor zowel liefhebbers van wereldmuziek als ook voor fans van vooruitstrevende jazz.

Spinifex gooide eerder al hoge ogen met hun cross-over tussen jazz en Zuid-Indiase (Karnatische) muziek. Met Indiase stermusici zoals violist Dr. Mysore Manjunath en veena meester Dr. Suma Sudhindra tourde het ensemble meerdere keren door India en speelde op toonaangevende podia zoals het India International Centre in Delhi en het Fireflies Festival of Music, het zogenaamde ‘Woodstock of India’.

In Nederland waren zij onder andere te horen op Festival Mundial in Tilburg en het Nijmeegse Music Meeting. Ton Maas oordeelde in een 5/5 sterren recensie in de Volkskrant: “Veel vuurwerk en spectaculaire solo’s … indrukwekkender nog was het ensemblespel, dat ondanks de extreem complexe en wisselende ritmes met onwaarschijnlijke precisie in elkaar haakte.”

Jazzenzo schreef: “Echt genieten voor zowel de liefhebber van jazzimprovisatie als de liefhebber van wereldmuziek … het leverde het gezelschap aan het einde van het concert een staande ovatie op.”

Gijs Levelt, trompet - Priya Purushotaman, zang  - Tobias Klein, saxofoon - Maya Sapera, dans – Jasper Stadhouders, gitaar - Gonçalo Almeida, bas – Philipp Moser, drums

www.spinifexmusic.nl