Collage

 • Date
  29 September
 • Time
  20.30
 • Address
  Musis Sacrum
 • Tickets
  Verkrijgbaar aan de avondkassa van Musis Sacrum
 • Prices
  € 15,- / € 10,- CJP /ArtEZ-studenten gratis
 • Categories
  AMP in Musis

 Indian Summer Songs

De ‘Indian Summer’, dat zijn die paar warme, droge dagen waarmee de herfst ons soms verrast. Hoe het weer ook uitpakt op 29 september, AMP brengt ons die avond een Indian Summer Night, dankzij een uitgekiende selectie van Europese en Indiase muzikanten.

AMP // Arnhems Muziek Platform presenteert vanavond de Arnhemse singer-songwriter en theatermaker Hanneke de Jong in een internationale bezetting. Hanneke is bekend van haar makersduo Hanneke de Jong & Jonas de Witte, waarmee zij op talrijke festivals stond, zoals het Terschellinger Oerol Festival en het Franse Chateau Chamarande. Zij sloot zich onlangs aan bij singer-songwriter-collectief Het Geluid van Arnhem.

Vanavond weet zij zich omringd door musici van wereldformaat. Dinesh Mishra speelt bansuri (bamboe fluit) en wordt speciaal voor twee concerten uit India ingevlogen. Naast hem horen we de Arnhemse pianist Stevko Busch en grootmeester Pandit Sandip Bhattacharya op tabla (Indiase trommel). Het belooft een intieme, droomachtige avond te worden, waar De Jongs glasheldere stem zich zal mengen met Busch’ ruimtelijke pianoklanken, de zachtfluisterende bansuri van Mishra en de dynamische en powervolle tabla van Bhattacharya.

Hanneke de Jong zal zich op deze avond laten inspireren door de composities van haar medemusici en traditionele Indiase verhalen. Met haar lichte, wendbare stemgeluid zal ze de sfeer van elk verhaal op haar persoonlijke manier overbrengen.

www.hannekedejong.nl / www.dejongdewitte.nl

Het voorprogramma zal ingevuld worden door fluitist Nicolas Schwabe. Nicolas is onlangs met veel succes afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium. Hij zal met zijn medemusici eigen muziek ten gehore brengen. Die is lyrisch, veelzijdig en rijk. Een tip voor de muzikale fijnproever!

Muziek: https://www.youtube.com/watch?v=OScdI-7bX_0

Achtergrondinformatie

Hanneke de Jong maakt samen met Jonas de Witte muzikale theatervoorstellingen, beeldconcerten en video-installaties, waarmee zij op talrijke festivals in binnen- en buitenland te zien en horen was. Als songwriter vormt ze samen met drummer Dirk-Peter Kölsch Hannekes Pocket Orchestra. Daarnaast werkt ze in Het Geluid van Arnhem samen met Lavalu, Miriam Moczko en anderen.

Dinesh Mishra – bansuri-speler en componist – pendelt tussen zijn woonplaats Mumbai en Europa. In India, waar hij jarenlang in Bollywood werkte, heeft hij een muziekschool voor kinderen uit arme gezinnen opgericht. In Europa heeft hij een groot netwerk opgebouwd en werkt hij samen met musici uit diverse stijlen, zoals jazz, rock, klassiek, hedendaagse muziek, flamenco en pop. Op zijn muzikale reis werkte hij met spraak-makende musici, zoals Markus Stockhausen (Eternal Voyage), Jorge Pardo (20 jaar Paco de Lucia), T. M. Stevens, Nippy Noya, Rhani Krija (Sting), en vele anderen. Dinesh ondervindt steeds weer, dat muziek één universele taal is. Hij beschouwt zichzelf als een onderzoekend musicus die op basis van zijn tradities nieuwe wegen in de wereldmuziek inslaat.

www.dineshflute.com

“The music of the world sounds wonderful anywhere if it’s coming from the heart.”(Dinesh Mishra)

Pandit Sandip Bhattacharya – tabla, zang – is één van de beste Indiase muzikanten (tabla/zang/componist) in Europa. Hij staat bekend om zijn meesterschap als tablaspeler en zijn boeiende samenwerking met andere muzikanten zoals Pt. Hariprasad Chaurasia, Lakshmi Shankar, Pt. Budhaditya Mukherjee, en buiten India ook met Mari Boine (Noorwegen), Mola Syla (Senegal), Eric Vloeimans, Ernst Reijseger, Eric Vaarzon Morel en vele anderen. Sandip is een zeer goede zanger en wordt hoog gewaardeerd binnen de Europese wereldmuziek, fusion, de Indiase muziek, als ook in het mantrazang-circuit.

In de afgelopen twintig jaar heeft Sandip talrijke masterclasses en workshops gegeven. Hij is een zeer geliefd en gerespecteerd docent en goeroe. Wereldwijd heeft hij vele volgelingen, die er goed in slagen om op hun eigen manier de muziek weer verder te dragen en te verspreiden.

www.sandip-tabla.com

Stevko Busch – (e)piano. Geïnspireerd door zijn leraar Misha Mengelberg ontwikkelde Stevko’s muziek zich van jazz en geïmproviseerde muziek naar de schoonheid en de eenvoud van traditionele liederen, wereldmuziek en rituele muziek. Met de hierop geïnspireerde muzikale patronen uit diverse uithoeken van de hele wereld, improviseert hij vanuit stilte.

In zijn rol als musicus ligt zijn kracht vooral in het laten schitteren van zijn medemuzikanten. Zo improviseert hij de laatste jaren vooral met Markus Stockhausen, Markku Ounaskari, Tom Arthurs, Jan Bang, Samuel Rohrer, Jorge Pardo en Dinesh Mishra en was hij met FUGARA en zijn duo met saxofonist Paul van Kemenade te gast op festivals in Rusland, Berlijn, Moers, Salzburg, North Sea Jazz en Jazz Au Chellah (Rabat, Marokko).