Details.
Fetishism in Sound

  • Date
    29/06/2013
  • Time
  •            20.30u-24.00u
  • Tel.
  • Categories

Een exploratie van geluidsfetishisme

Fetishism in Sound; een exploratie van de geheime wereld van geluid. Zaterdag 29 en zondag 30 juni 2013 is de Hommelstrip in Arnhem hoorbaar. Optredens, workshops en een audiotour allemaal rondom het thema geluidsfetisjisme.
Missie

Worship the Glitch

Beschrijving
In het weekend van 29 en 30 juni 2013 zal op de Hommelstrip in Arnhem een waar Soundfest plaatsvinden.Er komen in ieder geval een audiotour, optredens, een geluidsinstallatie en een DIY Hack workshop maar er is ruimte voor meer. Wil je een bijdrage leveren? Drop een post en we nemen contact met je op.Fetishism in Sound werk onder andere samen met AMP (Arnhems Muziek Platform), Tijs van Trigt, Snackbar de Roos en AtematicA herzoek Lab.Nog wat achtergrond:Fetishism in Sound is een project dat de fascinatie van geluiden en het maken van geluid aan de oppervlakte wil brengen.De aanleiding
In en rond Arnhem zijn diverse groepen, projecten en mensen bezig met het maken van geluid, geluidskunst, noise, klankbeelden, electronische muziekinstrumenten, etc. Dit gebeurt soms op een podium of op een (radio)zender maar dikwijls ongezien. Hoewel deze initiatieven een vaan een eigen podium of publiek hebben blijft dit voor de stad al dan niet bewust ondergronds.
Wie zijn “zij” dan? Het zijn personen die, eenmaal besmet met het virus van het ontdekken en maken van geluid geen weg meer terug kennen in die wereld. Ieder stukje metaal, kapot stuk (batterij bevattend) speelgoed, stukje electronica of tak is een potentieel instrument verscholen; heeft een geheime bovennatuurlijke kracht om een nieuw onontdekt geluid te kunnen maken. En ja dat is één van de betekenissen van Fetisjisme.En dan waarom nu?
De periode dat MoBA 2013 Arnhem onderdompelt met Fetishism in Fashion lijkt het ideale moment om het Fetisjisme voor Geluid te manifesteren.
Maar ook is 2013 de 100e verjaardag van The Art of Noises, het manifest dat Luigi Russolo schreef over, jawel, geluiden.En dan nog een zijstap: In de eerste Gonzo (circus) van dit jaar is een nieuw muzikaal manifest opgenomen met de titel: “Wij eisen een nieuwe toekomst van muziek, en een muzikale toekomst’ Fetishism in Sound wil ook reageren op dit manifest.