luxorlive 2x1
 • Datum
  Vrijdag 07/03/2014
 • Tijd
  21:00
 • Locatie
  Luxor Live
 • Adres
  Willemsplein 10, 6811 KB Arnhem
 • Prijs
  Euro 10,- / 5,-*
 • Reserveren
 • Categories
 • *arnhem card / 65+ / studenten Let op: korting is alleen verkrijgbaar aan de avondkassa.

 

Babak Maddah / Payam

Screen Shot 2013-12-28 at 10.17.53 AM

Het woord Payam in  het Perzisch betekent boodschap en de boodschap luidt: “Breng verschillende culturen bij elkaar”. Dat is precies wat de Iraanse-Nederlandse drummer en percussionist Babak Maddah middels zijn muziek tot uiting brengt. Payam speelt een mix van jazz en klassiek, met folkloristische invloeden uit Iran, ritmische en Afro/Arabische invloeden van de zuidkust en de golfregio van Iran. In deze vrij onbekende jazz/wereldmuziek combinatie van diverse stijlen, staat de folkloristische melodie en het ritme centraal en deze invloeden worden gecombineerd met westerse harmonieën. De afgelopen vijf jaar heeft Babak Maddah & Payam het speelveld vergroot. Zij hebben door Europa en het Midden Oosten gereisd. Concerten gegeven van Wenen, Dubai tot Cairo. Ze treden op bij AMP om hun 2de cd getiteld ‘Unity’ te presenteren. Deze cd is gespeeld en opgenomen in een Duo set up met een aantal speciale gasten erbij.

Babak Maddah – Percussie

Mahan Mirarab – Gitaar / Fretles

 

 

Dimami

Persfoto Dimami

In 1998 vond in Nijmegen de eerste ontmoeting plaats tussen 3 muzikanten die zich voornamen gestaag te werken aan hun muzikale ambitie: het traditionele saxtrio nieuw leven inblazen. Het resultaat werd in de loop der jaren vastgelegd op 4 cd’s met muziek die geworteld is in de jazzgeschiedenis en tegelijkertijd een zeer persoonlijke blik op deze tijd biedt.
Dimami bestaat 15 jaar en dat gaat gevierd worden. Muzikaal wijzer en geestelijk rijker na samenwerkingen met Anton Goudsmit, Mete Erker en Joost Buis, keert het trio terug naar haar oervorm. Drums, contrabas en altsax vullen met gemak de leegte….
Het jubileum wordt in 2014 gevierd met een nieuwe cd met muziek uit de oude doos en de hoge hoed en een tour langs diverse podia.

Dion Nijland – contrabas
Miguel Boelens – altsaxofoon
Makki van Engelen – drums

http://www.dimami.nl/