Programma
Carte Blanche Jeroen van Vliet

 • Date
  28/04/2015
 • Time
  20.30
 • Venue
  Musis Sacrum
 • Tickets
 • Prices
  Regular € 15,- / CJP € 10,- /Students € 5,-
 • Categories

jeroenvanvliet_D©RensHorn1-300x199

Niemand minder dan de kersverse winnaar van de Buma Boy Edgarprijs, Jeroen van Vliet, is op 28 april te gast bij AMP. En niet zomaar als gast. Hij krijgt een Carte Blanche! Topmusici als Jeroen van Vliet excelleren nou eenmaal als ze hun eigen pad kunnen gaan. Jeroen van Vliet is sinds jaar en dag een van de toonaangevende Nederlandse jazzpianisten.

De lijst van ensembles waarin hij speelt is indrukwekkend: Eric Vloeimans’ Gatecrash, Simin Tander 4tet, Trio Ogu, Sikeda en Estafest zijn wellicht de meest bekende groepen waarin hij als pianist, componist en toetsenist zijn unieke lyrische en zuivere klank laat horen. Jeroen heeft meer dan 50 albums als side-man opgenomen en negen als bandleider.

Sinds 2012 is Jeroen ook hoofdvakdocent piano op het ArtEZ Conservatorium in Arnhem, alwaar hij naast de pianolessen ook als bandcoach actief is. Hij heeft dan ook een goede kijk op het talent dat op deze school rondloopt. En dat gaan we horen!

Van Vliet zal eenieder verrassen met een concert waarin hij jonge honden koppelt aan door de wol geverfde muzikanten van zijn keuze. Kortom: hier klinkt het beste van de Nederlandse jazz en van ArtEZ. Wie dat zijn? Gaandeweg worden tipjes van de sluier onthuld op deze website en onze Facebook-pagina. So keep your eyes set on one of them!

Uit het juryrapport van de Buma Boy Edgarprijs:

“Van Vliet maakt muziek waarin je je verliest. Hij behoort tot de paar grote dichters van de Nederlandse geïmproviseerde muziek. Een warm persoon die zich nooit laat verleiden om in onnodig gecompliceerde vormen te musiceren, maar altijd trouw is aan de mooie klank. Juist deze klank vormt de inhoud, de dimensie, de diepgang. Hierin is Van Vliet ongenadig geloofwaardig.”

Een meesterlijk pianist met kwaliteiten op uiteenlopende gebieden. Zijn toucher, maar vooral zijn lyrische benadering van muziek en klank, maken hem herkenbaar en geliefd (….) Altijd voel je de spanning van het moment, de liefde voor improvisatie.”

“Zijn eigen taal herbergt een open geest die hem overtuigend laat klinken in werelden van klassiek, kamermuziek, ambient, vrije impro, groove, elektronische muziek en traditionelere jazzvormen.”

Om een beeld te geven van zijn veelzijdigheid hebben  wij een aantal YouTube filmpjes verzameld: