Programma
Bazga / Klonk

Berlijn klinkt goed in Arnhem

Op 16 oktober is er een speciaal ingelast dubbelconcert door bands uit Berlijn en Arnhem.
De vrije voorhoede van Arnhem mag zich graag vergelijken met Berlijn, maar hoe klinkt Berlijn eigenlijk? Kom zelf luisteren in De Lommerd en scherp je oren aan geheimzinnige, avontuurlijke en rijke klanken van Bazga en Klonk.

 

BAZGA
feat. Evgeny Ring

Uli Weber – elektrische gitaar, effecten
Evgeny Ring – saxofoons
Jort Terwijn – contrabas
Hans Arnold – drums

Het Duits-Nederlands kwartet Bazga is luchtig en toch stevig geaard, licht en filigraan maar ook krachtig en extravert. Bazga (Kroatisch voor lindebloesem) vindt zijn weg tussen de vrijheid van de jazz en de directe energie van post-rock. AMP zegt: kom zelf luisteren!

In anderhalf jaar tijd hebben ze een veelzijdig repertoire opgebouwd. Hun composities kenmerken zich door sterke melodieën en veel ruimte voor spontane interactie. Met een sterk gevoel voor sfeer creëert Bazga de meest spannende muzikale momenten.

In juli 2014 publiceerde Bazga haar eerste EP, Ruins & Leftovers.
Verkrijgbaar via  www.bazga.nl, waar ook voorproefjes te horen zijn.

 

KLONK

Klonk photoAndreas Voelk – gitaar
Malte Bogner  – piano
David Helm – contrabas
Jonathan Reiter – drums

Klonk is een veelbelovend nieuw kwartet uit Berlijn met diepe roots in de jazz en geïmproviseerde muziek. Klonk brengt organische composities vol frisse ideeën en sounds.
In oktober 2014 verschijnt het debuutalbum van Klonk, confusa (Meta Records Germany). Deze release was mogelijk doordat Klonk in 2011 de Duitse jeugdjazzcompetitie won.
Het concert in Arnhem is onderdeel van de release-tour voor deze cd.

Meer informatie en Klonk-klanken: http://klonkmusic.de/