Musis-Sacrum

 

 • Datum
  Dinsdag 25/03/2014
 • Tijd
  21:00
 • Locatie
  Musis Sacrum Jubileumzaal
 • Adres
  Velperbuitensingel 25, Arnhem
 • Prijs
  Euro 10,- / 5,-*
 • Reserveren
  via kassa Musis
 • Categories
 • *arnhem card / 65+ / studenten

Bazga

BAZGA is een jonge en veelbelovende band gevormd door studenten van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem.

BAZGA is communicatie. Op een diep nivo van muzikaal begrip tussen deze vier muzikanten kun je getuige zijn van een atmosfeer gecreëerd door hun geluid op deze plek en op dit moment. Ze hebben hun eigen visie op een moderne, creatieve en open benadering van muziek, waardoor er ruimte is voor improvisatie en de mogelijkheid om zichzelf te verrassen tijdens het proces van creatie.

Let Bazga communicate with you!

BAZGA is:
Frank van Hassel – Sax
Uli Weber – Guitar
Hans Arnold – Drums
Jort Terwijn – Doublebass

 

 

Dus – Ti

Dus Ti

 “Hun album klinkt als een mix van metal en jazz , Brian Eno en Markus Stockhausen, solide geluid gecombineerd met een schetsmatige visie. Een studie van contrasten gegoten in geluid”.  JazzPodium 11/11, Jörg Konrad

Een diep distorted bassdrum en gebroken cymbals crash op een schreeuwende trompet buzz . DUS – TI , het geëlektrificeerde duo van trompettist Pablo Giw en drummer Mirek Pyschny bouwt dreunende muren van muziek , een soundtrack van een world out of control.

Hun eerste album ’2011′ , beoordeeld als “een van de debuut releases van het seizoen” (Skug), ‘Amazing!’ (kulturterrorismus) werd opgenomen in KlangWerkStadt studio in de buurt van Hamburg , basis van de Duitse rapper Samy Deluxe . DUS – TI participeerde op 4 tracks op zijn album ‘Schwarz Weiss’ welke op de Duitse hitlijsten terecht kwam op nummer 1!

Na de tour door Duitsland en Polen, het spelen op festivals als Moers Festival of Avantgarde Festival stichtte de band hun eigen platenlabel TI – RECORDS . De tweede plaat ” – EP ” werd uitgebracht in 2013 tijdens een gezamenlijk concert met de in Keulen woonachtige Jaki Liebezeit & Marcus Schmickler .

DUS -TI hamert de pijnlijke beat van het postindustriële bestaan​​, masseert de hersenen met flarden wilde ruis en brand kakofonische metalen tatoeages in je trommelvlies .