Soundfood

SOUNDFOOD
Gallery of Tones & AMP

Arnhems Muziek Platform word vier jaar oud en viert dit samen met Gallery of Tones met een gezamenlijke top-programmering – en met iedereen die deze muzikale ontmoeting niet wil missen. Drie sets met tussendoor goed en betaalbaar eten ter plaatse bereid.

Philipp Rüttgers, programmeur van het Arnhems Muziek Platform, en Stevko Busch, programmeur van Gallery of Tones, allebei pianisten, bezig met klank, improvisatie en muzikale vernieuwing steken de handen in elkaar. Na eerste wederzijdse uitnodigingen – Stevko in Philipp´s serie in de Waalse Kerk in Arnhem, Philipp in Stevko´s Pianolab in het Goethe Instituut in Amsterdam – maken zij nu een gezamelijk programma met speciale gasten in De Lommerd die zij als nieuwe locatie voor World-Jazz-Ambient en Klassiek gaan ontwikkelen.

Tussen de sets zal er een maaltijd zijn die door De Roaming Chefs in de keuken van De Lommerd wordt klaargemaakt.

Aanmelding is gewenst.

Tentoonstelling: Werk van de kunstenaar en fotograaf Remko Wieland.

 

16:15 - 1e set

Philipp Rüttgers - solo piano + FX

 Philipp Rüttgers © Anton Houtappel

Pianist Philipp Rüttgers verlaat de bekende wegen van de jazz en concentreert zich op klassieke componisten als Bartók, Chopin, Satie of Moessorgski. Het gaat om de creatie van nieuwe muziek met het materiaal van de composities en niet om de letterlijke uitvoering van het origineel. Philipp is niet bang voor elektronische toevoegingen zoals loops en  dj-effecten. Hiermee creëert hij zijn eigen visie van creativiteit en expressie. Philipp was eerder met dit programma te horen bij Gallery of Tones in het Goethe Instituut in Amsterdam en bij Stichting Jazz in Arnhem in Musis Sacrum. Afgelopen maand was hij te horen op het Skoda Clubnight Festival van de Jazzahead-beurs in Bremen.

 

 

 

17:00 - Voorgerecht: Salade van bieten en geitenkaas

 

17:45 – 2e set

Dinesh Mishra - bansuri
Jacqueline Hamelink - cello
Bram Stadhouders - gitaar, laptop
Stevko Busch - piano
Jacqueline Hamelink © unknown

Het kwartet geeft ruimte aan de meditatieve en warme klank van Dinesh´s  bansuri. De soms stralend mooie, soms bijna Casals-achtig broze klank van Jacqueline´s cello mengt heel mooi met deze Indiase bamboefluit. De ruimte wordt voorbereid door de ambient-achtige sounds van Bram´s gitaar en laptop. Samen met Bram ontvoudt de toverachtige touch van Stevko´s piano de harmonieën en ritmes voor de diep rakende melodien van Dinesh en Jacqueline.

 

 

 
Dinesh Mishra © unknown
 

 

 

18:45 Hoofdgerecht: Cannelloni vegetarisch of bio-vlees, salade
bij mooi weer buiten aan een lange tafel.

 

20:00 – 3de set

Julie Sassoon - solo piano
Julie Sassoon © Bob Meyrick

Het nieuwste album van de Britse pianiste/componiste Julie Sassoon op het Berlijnse Jazzwerkstatt Label is een live solo piano cd getiteld ‘Land of Shadows’. De muziek onthult haar Duits-Joodse identiteit – een thema dat sinds haar verhuizing van London naar Berlijn in 2009, een prominente plaats in haar werk heeft gekregen. Het solo concert dat zij met het Enrico Pieranunzi Trio tijdens het London Jazz Festival deelde was een groot success … `The Guardian` telt het onder de `top ten highlights of the festival`.“… An unclassifiable venture… Julie consistently makes the piano, her voice and her deepest emotions sound awesomely and naturally inseparable.” John Fordham – The Guardian

15:45 drop in
16:15-17:00 Philipp
17:00-17:45 Salade
17:45-18:45 Dinesh, Jacqueline, Bram, Stevko
18:45-20:00 Cannelloni
20:00-21:00 Julie

 

 

Eten

1e pauze – Salade
verschillende soorten biet, geitenkaas

 

2e pauze – een tafel met hier op:
Pannen met gevulde cannelloni vegetarisch en biologisch en een salade
bij goed weer buiten

 

Deze 2 gangen na aanmelding voor €15,- (laat ons weten of je vegetarisch of bio-vlees kiest)

 

Los in de verkoop:
- Butterfly garnalen met chili dip
- Cannelloni en salade voor laatkomers (beperkt)

 

Entree:

15,- (10,-) voor de muziek (reserveren aanbevolen)

15,- voor het eten (reserveren)

Donaties zijn zeer welkom.
Gallery of Tones Foundation is een Culturele ANBI, waardoor donaties van de belasting kunnen worden afgetrokken. (info…)

Dinesh leeft in Mumbai en was student van Hariprasad Chaurasia. Twee keer per jaar is hij als Artist in Residence in Europa waar hij met veel verschillende musici aan de crossover van Indiase en Europese muziek werkt.

Bram maakt op dit moment furore met Henosis – zijn project met het Nederlands Kamerkoor. Hij is een van de jongste musici die een compositieopdracht van het North Sea Jazzfestival hebben ontvangen.

Jacqueline was lid van het Metropole orkest en speelt zowel klassieke als ook geïmproviseerde muziek. Zij is een veelgevraagd theatermusicus en geeft haar eigen projecten vorm onder de titel Sounding Bodies.

Stevko leeft sinds 2006 in Arnhem en woonde daarvoor 17 jaar in Amsterdam, waar hij als pianist met o.a. met Misha Mengelberg en Willem van Manen heeft gewerkt. Met zijn duo met Paul van Kemenade is hij internationaal bekend geworden. Als leider van Gallery of Tones heeft hij het Pianolab in het Goethe Institut opgericht, waar veel Nederlandse en internationale musici hebben gespeeld.

Philipp woont sinds 2002 in Arnhem waar hij zijn master of music afrondde en nu als docent aan het conservatorium verbonden is. Hij won verschillende prijzen waaronder het zomerterras jazz concours Vlaardingen (NL) in 2011. In 2011 verscheen zijn eerste cd “The Traveler”, op dit moment is zijn tweede cd met zijn septet het Phils Music Lab onderweg. Hij speelde improvisatieconcerten met o.a. Ernst Reijseger en Bo van de Graaf en heeft onlangs zijn solo pianoprogramma plus FX op het Skoda Clubnight Festival in Bremen (D) gepresenteerd.

 

Stevko en Philipp houden ervan om musici, luisteraars en speelplekken met elkaar te verbinden. Samen gaan zij De Lommerd tot nieuwe speelplek voor World-Jazz-Ambient en Klassiek in Arnhem ontwikkelen. Hier is niet alleen een heel creatieve sfeer van actieve buurtgenoten, er zijn hier ook werkplekken voor creatieve ondernemers, ruimte voor kinderen en een professionele keuken, die op 25 mei ook voluit gebruikt zal worden voor het etentje.