Programma
Duck Tape Ticket / Phil’s Music Laboratory

 • Date
  25/11/2014
 • Time
  20:00
 • Prijs
  10,-/5,-*
 • Address
  Velperbuitensingel 25, 6828 CV Arnhem
 • Tickets

 • Categories

Double Bill deze avond: Twee groepen die hun CD’s bij AMP gaan presenteren. Duck Tape Ticket en Phil’s Music Laboratory. Jazz op de breedste manier. Ga het niet missen.

Duck Tape Ticket

duck tape 2small

PAUL BREMEN - viool/altviool,  ANNA-SOPHIE DREYER - altviool, VEIT STEINMANN – cello

De drie strijkers van DuckTapeTicket vonden elkaar vijf jaar geleden tijdens hun studie aan de conservatoria van Arnhem en Keulen bij de spraakmakende viooldocent Michael Gustorff. Dit jaar wonnen zij de Future Sounds-competitie van de Leverkusener Jazztage, waar de jury en het publiek hen samen kozen uit meer dan 170 kandidaten. Het resultaat: in november 2014 staat DuckTapeTicket op het hoofdpodium van de Leverkusener Jazztage. En bij AMP@Musis.
DuckTapeTicket heeft in de afgelopen jaren vele concerten gegeven op de Duitse en Nederlandse podia. De drie muzikanten volgden workshops bij bekende strijkers uit de internationale jazzscene zoals Zapp4 en Oene van Geel, Jasper LeClerq, Ernst Reijseger, Adam Baldych, Oriol Saña, Andi Schreiber en Stephan Braun. In 2013 verscheen de eerste EP van DuckTapeTicket, Duck On Tape, met vier eigen composities en drie eigen arrangementen. Het eerste album verschijnt eind 2014.

Het verhaal gaat zo: op een lauwe zomernacht in het jaar 1932, in de donker begroeide vijvers van Central Park, bekeek de eend voor het eerst dat rare houten ding, dat met zingende snaren en een plons in het water was gevallen. De eend wist nog niets van de wilde jazzparty’s boven in de dure appartementen. Zij wist nog niets van het hartverscheurende einde van een verhaal vol jaloezie, waardoor de altviolist zijn instrument uit het raam had gegooid. Maar dat is een verhaal voor een ander moment.
De eend, zoveel is zeker, werd spoedig een veelgevraagd solist in de Harlemse Night Clubs. Zij speelde in een aantal hippie-rockbands voordat ze naar Europa verhuisde. Daar ging ze de strijd aan met de grootste jazz-componisten. Sinds 2006 is de eend de mentor en het hart van haar eigen strijktrio.

www.ducktapeticket.com

 

 

Phil’s Music Laboratory

Philipp Rüttgers heeft zijn Music Lab in 2013 opgericht. Na een aantal try-outs in Kunstruimte Bosch in Arnhem (nu Brigant) heeft Philipp in maart 2014 een ‘best of’-selectie gemaakt en een live cd opgenomen in samenwerking met de stichting Jazz in Nijmegen (JIN). De cd is gefinancierd met een succesvolle crowdfunding-actie en zal vanavond gepresenteerd worden. Hiermee presenteert Philipp zijn tweede cd als bandleider.

Phil’s Music Laboratory presenteert fraaie composities rondom beeldende en verhalende songs. Zijn bandleden zijn allemaal bekende jazzmusici uit de Nederlandse scene. Laat je meenemen door een muzikale reis vol stuwende en intrigerende ritmes, gekke maatsoorten en een unieke balans van een orkestrale sound met veel vrijheid voor de solisten.

Bert Lochs – trompet/flügelhorn, Miguel Boelens – alt- en sopraansax, Nils van Haften – tenorsax / basklarinet, Vincent Veneman – trombone, Philipp Rüttgers – piano / compositie, Tobias Nijboer – contrabas, Felix Schlarmann – drums

www.philippruettgers.com